دعاوی ثبتی

دعاوی ثبتی و حوزه حقوق ثبت دامنه‌ی گسترده‌ای دارد و یکی از مواردی است که تنوع در آن بسیار بالا بوده و امور زیادی را در بر میگیرد.

همچنین در این خصوص قانون گذار قوانین مخصوصی نیز تدوین کرده است تا مشکلاتی که در حوزه حقوق ثبت ایجاد می شود مطابق با این قوانین حل گردد.

حقوق ثبت چنانکه گفتیم بسیار متنوع بوده و شامل ثبت اسناد و املاک، ثبت شرکت‌ها و موسسات غیرتجاری ، ثبت علائم تجاری، ثبت مالکیت صنعتی، مواردی که مربوط به دفاتر اسناد رسمی است و… می شود.

اما چیزی که مهم بوده و لازم است بدانید این است که قوانین ثبتی و دعاوی مربوط به آن، از پیچیده‌ترین حوزه‌های حقوق است و به همین دلیل کسی نمی تواند مدعی که شود که تنها با کمی آشنایی در این زمینه می تواند به نحو احسن این دعاوی را پیش ببرد.

از همین رو ضرورت دارد که افراد در هنگام مواجهه با مشکلات و دعاوی ثبتی حتما به وکیلی که در این زمینه تخصص کافی را دارد مراجعه کنند و از او راهنمایی گرفته و یا وکالت دعاوی را به او بسپارند.

 

انواع دعاوی ثبتی

همانطور که در مقدمه بیان کردیم حوزه دعاوی ثبتی بسیار متنوع و مختلف است و نام بردن تمامی آنها به همراه تعاریفشان ممکن است خارج از حوصله باشد اما در ادامه مهم ترین دعاوی حوزه ثبت که مربوط به املاک می شود را نام برده و توضیح می دهیم. از مهم‌ترین و شناخته شده‌ترین دعاوی که مربوط به امور ثبتی ملکی می شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • ابطال سند رسمی ملک مشاع

اسنادی که برای املاک تنظیم و صادر می شود سند رسمی محسوب شده و از همین رو باطل کردن آن باید از طریق تقدیم دادخواست به دادگاه انجام بگیرد.

زمانی که شخص دادخواست ابطال را به دادگاه صالح داد، پس از آن که رسیدگی‌های لازمه انجام گرفت پرونده به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور فرستاده می شود. چنانچه نقصی در پرونده وجود نداشته باشد مراحل ابطال پیش می رود و پیش نویس سند مالکیت جدید به متقاضی داده می شود.

زمانی که متقاضی درخواست ابطال سند مشاع را به دادگاه می دهد باید نکاتی را رعایت کند، از جمله آن که مشخصات کامل سند که شامل اطلاعات شخصی مالک قبلی، مشخصات ملک، شماره پرونده ثبتی و … می شود را به طور دقیق در دادخواست خود ذکر کند.

از دیگر مراحلی که باید در زمان ابطال سند طی بشود این است که هویت متقاضی احراز شود. به این معنا که شخص متقاضی باید کپی برابر اصل تمامی مدارک شناسایی خود را به دادگاه ارائه دهد و این مدارک باید مطابقت داده شود توسط کارشناس و اگر تأیید شد، هویت وی محرز می شود.

 

  • دعوی افراز ملک مشاع

وکیل افراز ملک مشاع در اصفهان بیان می کند دعوای افراز ملک مشاع به این معنی است که دو یا چند نفر به صورت مشترک و مشاعی مالک یه ملک هستند و اکنون تقاضا دارند که سهم مشترک خود را از یکدیگر جدا کنند.

به عنوان مثال دو نفر مشترکا مالک یک ملکی هستند و یهم یکی از آن ها ۲ دانگ و سهم دیگری ۴ دانگ است، در این حالت چنانچه این دو نفر بخواهند سهم خود را جدا کرده و ملک مجزا شود، باید تقاضای افراز ملک مشاع به مرجع صالح بدهند.

 

به گفته حامد امیری بهترین وکیل اصفهان، افراز ملک مشاع به دو شکل انجام می گیرد:

۱٫ شرکا خود با توافق و تراضی با یکدیگر ملک را میان خود تقسیم کنند.

۲٫ شریکی که تمایل به تقسییم و افراز ملک مشاع دارد می تواند سایرین را نیز وادار به تقسیم کند.

نکته‌ای که در دعوی افراز ملک مشاع باید به آن توجه کرد این است که آیا جریان ثبتی ملک مزبور به پاین رسیده است یا خیر. زیرا برای طرح دعوای افراز ملک مشاع اگر جریان ثبتی به پایان رسیده و برای آن سند رسمی صادر شده بود، باید به اداره ثبت مراجعه کرد و چنانچه جریان ثبتی به پایان نرسیده باشد دادگاه محل وقع ملک صلاحیت رسیدگی به این دعوی را دارد.

 

  • ابطال معامله معارض

یکی از دعاوی ثبتی که جنبه کیفری دارد دعوای ابطال معامله معارض است. بعد از آن که وقوع جرم معامله معارض ثابت شد، برای آن که معامله معارض که معامله دوم است باطل شود، باید دادخواست ابطال آن به دادگاه حقوقی داده شود.

معامله معارض از آن جهت جرم شناخته شده است که املاک و اموال و اسنادی که مربوط به آن ها است، ارزش بالایی برای افراد و جامعه دارند و به همین دلیل قانون گذار برای کسی که در این خصوص اقدام به سوءاستفاده کند ، مسئولیت کیفری در نظر گرفته است.

 

کدام یک از مراجع قضایی صلاحیت رسیدگی به دعاوی ثبتی را دارد؟

برای رسیدگی به اعتراضات ثبتی، سه مرجع صلاحیت رسیدگی دارند که عبارت هستند از:

 

دادگاه‌های عمومی

به طور کلی می توان چنین گفت که رسیدگی به اعتراضات ثبتی در صلاحیت دادگاه عمومی است و صرفا در موارد استثنایی از صلاحیت این دادگاه خارج می شود. به دیگر بیان صلایحت ذاتی دادگاه‌های عمومی رسیدگی به اعتراضات ثبتی است. ماده ۱۶ و ۲۰ قانون ثبت نیز به این امر اشاره داشته است.

 

هیئت تشخیص

در مرکز هر استان، هیئتی به نام هیئت تشخیص تشکیل می شود. هیئت تشخیص مرکب از رئیس دادگستری و چنانچه وی غایب باشد، دادستان استان و مدیر کل اداره تعاون و امور روستاها و مدیر کل ثبت استان است.

 

هیئت نظارت

مطابق با ماده ۶ اصلاحی قانون ثبت اسناد و املاک مصوب سال ۱۳۵۱:« برای رسیدگی به کلیه اختلافات و اشتباهات مربوط به امور ثبت اسناد و املاک در مقر هر دادگاه استان هیاتی بنام هیات نظارت مرکب از رئیس ثبت استان یا قائم مقام او و دو نفر از قضات دادگاه استان به انتخاب وزیر دادگستری تشکیل می شود. هیات مزبور به کلیه اختلافات و اشتباهات مربوط به امور ثبتی در حوزه قضائی استان رسیدگی مینماید.

برای این هیات یک عضور علی البدل از قضات دادگستری یا کارمندان ثبت مرکز استان از طرف وزیر دادگستری تعیین خواهد شد.»

ازمهم ترین دعاوی ثبتی عبارت اند از:

الزام به ثبت ولادت، الزام به صدور شناسنامه، اصلاح شناسنامه، ابطال شناسنامه، تغییر نام، تغییر سن، حذف نام همسر سابق از شناسنامه، درخواست صدور سند مالکیت، الزام به تفکیک، افرازملک مشاع، دستور فروش ملک مشاع، ابطال سند رسمی، رفع ممنوع الخروجی، اعتراض به تصمیم واحد ثبتی، ابطال سند، ابطال عملیات اجرائی ثبتی، تقسیم و فروش اموال مشاع، اختلافات ثبتی، ابطال سند مالکیت معارض، ابطال معامله معارض، اجرای ثبت، ابطال اجرائیه ثبتی، اصلاح سند، اعتراض به ثبت علامت تجاری یا اختراع.

حامد امیری بهترین وکیل دعاوی ثبتی در اصفهان

آیا به دنبال یک وکیل خوب برای دعاوی ثبتی خود می گردید؟ آیا با مشکل ثبتی روبرو شده‌اید و نمی دانید چه باید بکنید؟ آیا نیاز به کسی دارید که به قوانین حوزه ثبت تسلط داشته باشد؟

حامد امیری یکی از بهترین وکلای اصفهان با تکیه بر دانش و تخصص خود در زمینه حقوق ثبتی می تواند گزینه خوبی برای شما عزیزان باشد که به دنبال یک وکیل دعاوی ثبتی هستید.

 

وکیل ثبتی چه وظایفی دارد؟

زمانی که شما برای حل یک مشکل ثبتی خود به وکیل دعاوی ثبتی مراجعه کردید باید اطلاع داشته باشید که وکیل در برابر شما مسئولیت‌هایی دارد و باید وظایفی را انجام دهد. از جمله وظایفی که یک وکیل امور و دعاوی ثبتی باید انجام دهد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

  • انجام اقدامات قانونی به منظور به ثبت رساندن ملک و حقوق موکل
  • تنظیم کردن انواع اسناد رسمی به نام موکل
  • رسیدگی و پیگیری کردن مشکلات و اقدمات بعد از به ثبت رساندن سند
  • اعتراض نمودن به ثبت ملک در صورت شکایت
  • رسیدگی کردن به شکایات در امور ثبتی
  • رسیدگی به انوع دعاوی ثبتی
  • دادن مشاوره کامل درامور ثبتی به موکل و دادن اطلاعات کامل پرونده به او

امور و دعاوی ثبتی از پرکاربردترین دعاوی در حوطه حقوق هستند و همچین امور بسیار متنوعی را در بر می گیرد. از امور ملکی تا امور مربوط به ثبت اسناد و شرکت‌ها و تغییر نام و … .

زمانی که شخص با یک مشکل ثبتی ماجه می شود بهترین راه برای او این است که به کسی که در این زمینه تخصص دارد مراجعه نموده و از او راهنمایی بگیرد. بهترین کسی که برای مشاوره دادن در این زمینه وجود دارد وکیل دعاوی ثبت است که با عنایت به تخصص و اطلاعات حقوقی که در این زمینه دارد می تواند شخص را راهنمایی کند.

ابوالفضل اصفهانيمشاهده نوشته ها

مدیریت وبسایت گروه مالی و حقوقی ساتراپ

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید